7 tipů pro cestování s brýlemi

Nošení brýlí na cestách může představovat problém. Brýle sice vypadají módně, ale někdy trochu překážejí. Máme pro vás chytré tipy, jak cestovat s brýlemi.

Správně vybrané brýle jsou nejen užitečné, ale také slouží jako módní prvek. Když je nemáte, nejspíš vidíte rozmazaně a život není zcela komfortní. Cestovat bez brýlí představuje velké riziko. Můžete do něčeho narazit, špatně došlápnout a může vzniknout i celá řada nepříjemných situací. Pokud cestujete pouze s jedněmi brýlemi, je zapotřebí velká opatrnost, aby se s nimi na cestách něco nestalo. Předejít těmto komplikacím, je nezbytné.

1. Náhradní pár brýlí

Když máte problémy se zrakem, nikdy nestačí pouze jedny brýle. A už vůbec ne, když cestujete. Mít náhradní brýle nebo čočky je proto chytrým řešením, jak se na cesty připravit. Své o tom ví paní Naďa.

2. Brýle noste odděleně

Při cestování je výhodné, když máte alespoň dvoje brýle, přičemž každé by měly být uloženy na jiném místě. Jedny by měl mít člověk při ruce, druhé mohou být v zavazadle v kufru, nebo třeba v odbaveném zavazadle (při cestě letadlem).

3. Používejte pevné pouzdro na brýle

Měkké pouzdro může způsobit, že se brýle poškodí, proto je dobré ho správně vybrat. Pouzdro by mělo být pevné a odolné.

Tipy pro cestování s brýlemi na Hitrádio

Doktor Klain
Loading
00:00

4. Brýle chraňte před horkem

Brýle není dobré vystavovat vysokým teplotám, mohlo by dojít k poškození obroučky i povrchových vrstev na brýlových sklech. Proto je vždy bezpečně uložte.

5. Brýle proti sluníčku

Na dovolenou se vyplatí vzít sluneční nebo samozabarvovací brýle s UV ochranou, protože tím chráníte oči proti škodlivému ultrafialovému záření.

6. Buďte opatrní

Dovolená bývá spojována s nejrůznějšími aktivitami, při kterých by mohlo dojít k poškození brýlí. Buďte proto na ně opatrní. Při odkládání využívejte kvalitní pouzdro.

7. Záchranná sada pro brýle

Bez záchranné sady se na cesty nevyplatí vydávat. Neměl by v ní chybět šroubováček, sprej na čištění brýlí, mikrovlákenná utěrka.

Pokud budete na dovolenou připraveni, nebudete se muset obávat nechtěných komplikací a problémů. Klid na dovolené je tím, po čem na cestách nejvíce toužíme. A správně vidět, ke klidu rozhodně patří.

Pokud Vám cokoli z výše zmíněného seznamu chybí, neváhejte se stavit v některé z našich optik.