Jak udělat ty nejlepší selfie s brýlemi

Kdo by dnes nepořizoval selfie. Na sociálních sítích se objevuje takové množství tohoto typu fotografií, že se to těžko dá spočítat. A už vůbec se nedopočítáme spousty selfie, které zůstanou v mobilu jako nezdařilé pokusy. Jak na nejlepší selfie s brýlemi?

Tvorba selfie

Udělat ale takovou selfie, se kterou by byl člověk spokojený, často chvíli trvá. Většinou se jedná o několik minut. Stojíte na místě, ruka s mobilem mírně nadzvednutá a soustředíte se na cvaknutí skvělého snímku, se kterým často nejste spokojeni. A tak cvakáte i několikrát za sebou. Zachycení nejlepšího selfie je třeba urychlit, aby s ním člověk neztrácel spoustu času a výsledek přinesl skvělou fotografii. A co teprve, když nosíte brýle. Někdo si na focení brýle sundává, není to ale nutnost. Je třeba pouze respektovat pár pravidel.

Selfie s brýlemi

Když budete vytvářet snímek, je potřeba hlídat světlo a slunce. Mělo by být za vámi. Jedna z věcí, která hodně pomůže zdařilé selfie, je antireflexní vrstva na čočkách. Pak jsou místo odlesků vidět oči a celý snímek působí mnohem příjemněji. V důsledku pak kombinace antireflexní vrstvy a světla brání různým odrazům. Jestliže máte nasazeny brýle, naučte se najít správný úhel. Při trénování zjistíte, jaké naklonění hlavy pro snímek potřebujete. Velký význam má také to, jak se tváříte. Můžete chtít vyvolat různou náladu, ale to, co vždycky snímek pozvedne, je úsměv. Když nakloníte hlavu dolů, je potřeba to udělat tak, aby bylo vidět do očí. Důležitým faktorem je i rozmyšlení fotografie. Tady se vyplatí vsadit na pravidlo třetin a zároveň do něj vložit myšlenku fotografie. Na snímku je důležitá nejen tvář, ale také okolí, které se dá využít jako kontrast.

Výsledkem by měla být selfie, na které vypadáte do nejpřirozeněji. Teď už zbývá jen se pustit do vlastní realizace těch skvělých obrazových vzpomínek, na kterých vůbec nemusí chybět brýle.  

 

Zdroj: hoyavision.com