Trendy brýlí pro rok 2022 vůbec netroškaří. Víme, jaké jsou

Trendy brýlového světa roku 2022 z pohledu módy jedou ve velkém. Víme, o co se jedná. Jak budou vypadat brýle, které se budou nosit v roce 2022?

Barva brýlí se nebude držet při zemi

Jak už jsme zmínili, rok 2022 bude přát barvám. Kromě stálic černé a transparentní, ovládnou brýlové obruby různé barvy, jako třeba červená, modrá, ale také budete moci vybírat z různých vzorů. Mimochodem, barvou roku podle Pantone je 17-3938 Very Peri. Jedná se o optimistický teplý odstín fialové barvy.

Tvary brýlí se inspirují minulostí

Hranaté brýle, které získaly přezdívku „televizní obrazovky“ (připomínají je tvarem), sluší většině lidí se středoevropskou DNA. Proto je skvělé, že budou trendy i v roce 2022.

Kovové pilotky s dvojitým nosníkem se k nám vrátily z druhé poloviny osmdesátých let. Nosili jsme je všichni, včetně turistů z kapitalistických zemí. Nadčasový vintage styl dnes zdobí i mladé, kteří chtějí být velmi moderní. Ti, kdo budou chtít být trendy, by si měli pořídit zlatou, stříbrnou, matnou i lesklou podobu.

Kovové obruby jsou vyrobeny z elegantních tenkých kovových drátů, mají velmi široké uplatnění. Sáhnou po nich tedy ti, kteří si netroufají na robustní plastové rámečky, ale budou chtít být „in“. Elegance a krása. Kovové obroučky představují velmi atraktivní volbu. Obroučky s hranatou obrubou mohou mít i neformální podobu, když se rozhodnete pro neobvyklé tvary, jako je osmiúhelník.

Trendem roku 2022 budou také opět obroučky ve stylu kdysi oblíbeného Cat eye. Obroučky v „kočičím stylu“ budou mít jasnější a hranatější vzhled, doplněný o zdobení. Kočičí brýle jsou velmi slušivé, víceméně pro každý typ obličeje, proto se bude jejich popularita mezi dámskými brýlemi v roce 2022 pohybovat na předních příčkách. 

Velké brýle budou trendy

Co se týká velikosti, bude na výběr široké spektrum brýlí v různých rozměrech, bude pokračovat zvětšování velikosti očnic, hlavně jak jsme již zmínili v případě masivních brýlí.

Doplňky u brýlí? Maximum

Nejen výrazné obroučky budou trendy v roce 2022, ale také výrazné logo psané celým jménem bez zkratek. Dekorativním prvkům bude celý rok velmi přát. Najdeme je nejen na stranicích, tak také na očnici v podobě různých typů kamínků, případně kovových prvků. Do minimalismu bude tedy hodně daleko.

 

 

 

Podívejte se také na náš článek o dalších trendech roku 2022, ve kterém se dozvíte i to, jaká brýlová skla si pořizuje čím dál více lidí.