Zhoršil se vám zrak po koronaviru? Co je potřeba udělat

Už dlouho se ví, že prodělané nemoci mají vliv na orgány v našem těle. V případě koronaviru je v poslední době také velmi často zmiňován vliv na zrak.

Jak se projevuje vliv koronaviru na zrak?

Prošli jste si covidem a máte najednou pocit, že s očima není vše v pořádku? Vaše oči jsou neobvykle citlivé, pociťujete změny ve vidění, při čtení, při práci? Bolí vás oči, rychle se unaví, bývají zčervenalé a podrážděné? Cítíte větší reakci na světlo – světloplachost? Máte pocit, jako by v oku bylo cizí tělísko a přitom v něm nic není?

Ačkoliv se drobné problémy s očima občas zdají malicherné, vůbec tomu tak není. Možná vás nemusí úplně trápit, že nepřečtete písmenka v knížce, na mobilu. Můžete také špatně vidět při změně vzdálenosti pohledu, třeba z mobilu na počítač. Trapas je, když nepoznáte známého na ulici. Mohl by si myslet, že se na něj zlobíte. Horší jsou především problémy při řízení auta. Tohle by už vůbec nemuselo dopadnout dobře. A komplikaci je potřeba vyřešit.

Jak vyřešit zhoršení zraku po covidu?

Jestliže dojde k prudké změně, vyplatí se na nic nečekat. Nyní je na čase zajít k lékaři. Důvodem totiž může být vážnější choroba. Pokud se problém tvoří postupně (v řádu měsíců), stačí zajít do optiky na přeměření zraku. Zrak vám zkontroluje vysokoškolsky vzdělaný odborník v oboru měření zraku – optometrista.

Potíže se mohou týkat nejen spojivky, rohovky, ale i sítnice. Velmi často se objevuje zánět spojivek, dalším problémem bývá i suché oko.

V optice Doktor Klain nabízíme i velmi podrobné měření prostřednictvím přesného přístroje 3D Vision Scan. Je schopen provést dokonce sedm různých testů zraku a odhalit riziko nejběžnějších očních chorob, jako je šedý či zelený zákal.

Prvním krokem k ostrému vidění je přesné měření zraku a konzultace s optometristou. Rezervujte si svůj termín a zažijte profesionální měření zraku špičkovými přístroji a bez čekání.