Jak si doma utáhnout šroubky na brýlích

Kutilství je sice fajn, ale neplatí to v případě manipulace s brýlemi. Nemusí se totiž vyplatit a můžete si poškodit skla. Máme pro vás nápovědu, co dělat, když máte povolený, nebo vypadlý šroubek. Brýle nejsou úplně levnou záležitostí a tak je k nim třeba i přistupovat. Občas se stane, že se z brýlí uvolní šroubek a v lepším případě si toho všimnete, v tom horším šroubek vypadne a ztratí se. Na některé brýle si můžete troufnout doma, pak je ale důležitá opatrnost.

Jak vložit nebo pouze dotáhnout šroubek

Na dotahování šroubků se může hodit sada na opravu brýlí. Většinou obsahuje náhradní šroubky, malý šroubováček, hadřík, lupu a pouzdro. Jak tedy na dotahování? Na pomoc při této delikátní záležitosti je třeba si vzít hadřík z mikrovlákna. Ten je důležitý proto, abyste si ochránili sklo. Překryjte jím tedy z obou stran sklo, chyťte brýle prsty. Brýle opřete v místě šroubování o okraj stolu, nebo jiné pevné podložky. Šroubek šroubujte jemně a dávejte pozor, abyste ho nepřetáhli!

Co nikdy doma nedělat

Měli byste si dát ale pozor na to, abyste nikdy doma neutahovali vrtané brýle. Mohlo by vám prasknout sklíčko, a to je trochu drahá legrace. 

S vrtanými brýlemi si raději zajděte na utažení do optiky. Brýle typu celoobruba nebo poloobruba zvládnete bezpečně utáhnout sami v domácích podmínkách. Pokud si na takovou manipulaci s brýlemi přesto netroufáte, v Dr. Klain nabízíme utažení a upravení brýlí na obličej zdarma pro všechny brýle zakoupené u nás.

Pokud šroubek vypadne a ztratí se, vydejte se k nám a nehledejte jinou „vhodnou“ náhradu šroubku. Dostanete nový a optik nebo optička vám ho utáhne. Často si navíc brýle budete moci odnést hned, protože opravy bývají hotovy na počkání.

Pravidelná péče o brýle

O brýle je ale také třeba pečovat průběžně, proto se čas od času zastavte na takovou malou generálku brýlí. V prodejně šroubky dotáhnou a brýle znovu seřídí. Nabídka optik Doktor Klain jde ale dál, a pokud se vám brýle poškodí nebo rozbijí, ve všech našich optikách můžete využít služby oprav (podle rozsahu opravy i na počkání).