MiYOSMART: Převratná novinka pro dětskou krátkozrakost

Krátkozrakost u dětí má šanci na změnu. Jedinečné brýlové čočky MiYOSMART mohou pomoci s korekcí této oční vady. O co se jedná?

Když se vaše malé dítě neusměje, když uvidí tvář maminky, když to starší často mhouří oči, vypadá to na problém. Může šilhat, nepřirozeně natáčet hlavu a strkat si prstíčky do oka. Pokud dítě nevidí dobře, neumí nám o tom povědět. A přitom mu problém ztěžuje pohodový život, hůře se mu hraje, později se i špatně soustředí. Důvodem může být myopie neboli krátkozrakost.

Co můžete dělat? Důležité je zasáhnout co nejdříve, nejlépe ještě před nástupem do školy

Co je to myopie?

Myopie je krátkozrakost, která postihuje i děti. Člověk tedy špatně vidí do dálky. Krátkozrakost se většinou postupně zhoršuje a nejrychleji tento proces probíhá u dětí pod 10 let. Jestliže se krátkozrakost u dětí neřeší, může to mít v budoucnu následky. Zrak se totiž může zhoršovat a vést k závažným a trvalým problémům. 

Co je MiYOSMART

Aby děti měly snazší život, lépe viděly, nabízí se v poslední době zajímavá možnost. Jedinečné, inovativní řešení pro kontrolu krátkozrakosti. Jedná se o nadějný způsob, jak zpomalit krátkozrakost u dětí. Výhodou je to, že se nejedná o operaci a děti si rychle zvyknou.

Co nabízejí chytré brýlové čočky

Na trhu se můžeme setkat s různými typy čoček. Novinkou jsou právě brýlové čočky MiYOSMART. Na první pohled vypadají jako obvyklé jednoohniskové brýlové čočky.

Jednoohniskové korekční čočky s revoluční technologií D.I.M.S. byly vyvinuty společností HOYA ve spolupráci s Hongkongskou polytechnickou univerzitou. Čočky upravují zrakovou vadu na celém svém povrchu pomocí segmentů D.I.M.S. ve tvaru včelí plástve.

Od doby vyvinutí (zhruba před deseti lety) již získaly řadu odborných ocenění. O jejich pozitivním vlivu na zrak u dětí vypovídají i klinické studie. Jedinečnou výhodou je především to, že dokáží zpomalit rozvoj krátkozrakosti v průměru o 60 %. Dlouhodobě tedy chrání zrak dítěte před rychlejším zhoršováním.

Vypadá to, že brýlové čočky MiYOSMART jsou vhodné pro děti s progresivní krátkozrakostí, pro které mohou představovat zajímavou šanci na lepší zrak.

Jan Hrežík, optometrista z Dr. Klain

Přemýšlíte o MiYOSMART? Co udělat

Pokud vás tato možnost zaujala, přijďte se informovat u našich optometristů v optikách Dr. Klain a dozvědět se více. Optometristé v Dr. Klain mají výhodu odborné certifikace pro prodej těchto čoček. 

Čočky MiYOSMART,  kromě vlivu na myopii, chrání dětské oči před UV zářením, snadno se čistí a jsou vyrobeny z materiálu odolného proti nárazům, tedy vhodné i pro velmi aktivní děti.

U dětí do 15 let, prosím, počítejte nejdříve s návštěvou očního lékaře, který brýle předepíše.