V optice ve Dvoře Králové obdivuje docent Jan Měšťák nejen krásné ženy, ale především skvělé služby

Doc. MUDr. Jan Měšťák, PhD. je špičkovým lékařem a za svou kariéru provedl již tisíce zákroků. Jaký je jeho vztah k brýlím a proč míří za novými brýlemi právě k nám, prozradil při jedné ze svých pravidelných návštěv optiky Doktor Klain ve Dvoře Králové.

Docent Měšťák se specializuje na plastickou chirurgii, především na plastiku nosu a rekonstrukce prsů po mastektomii. Má velmi blízký vztah ke kráse, a to nejen proto, že byl téměř dvacet let členem odborné poroty soutěže miss a pohlednými ženami je obklopen prakticky neustále. Pro druhé se velmi obětuje a málo času věnuje sobě samému. Přes snahu pomáhat druhým se mu v minulosti ale také nevyhnulo několikaleté pronásledování bývalým pacientem. Intenzivní stalker ho trápil přes pět let, a přesto docent Měšťák neztrácí optimismus. Tento velmi činorodý muž je kromě lékařských postů také členem různých odborných spolků u nás i v zahraničí, vysokoškolským pedagogem.

A jeho vztah k brýlím? Přestože nejraději chodí bez nich, nosí brýle většinou do auta a na nákup. Zdůrazňuje přitom jejich lehkost. Pro dobu operací mívá nasazeny speciální malé bifokální brýle. „Brýle mi usnadňují život, protože jsem napsal spoustu knih a článků a samozřejmě na operace jsou důležité. Bez nich bych si teď nedovedl představit, že bych operoval,“ říká Jan Měšťák.

Pořizování brýlí si nechává do optiky ve Dvoře Králové, na jejíž služby nedá dopustit: „Proč já jezdím z Prahy sem? Vždycky jsem tu našel krásný obroučky a jak jsem řekl, že i skla, která se nedělají běžně tak taky u vás jsou vždycky v docela včasném termínu, a pak to, co jsem se zmínil ještě, i velice krásné dámy, které mě obsluhují. A to v Praze taky není. Sice se střídáte, ale já vím, že jsou všechny takové.“

Jak si docent Měšťák vybral nové brýle