Brýle do kanceláře: Proč si je pořídit

Doba se nám trochu mění a stále více věcí řešíme přes internet a trávíme u něj čím dál více času. S velkým sledováním nejrůznějších druhů monitorů se mění i náš zrak. Co dělat, když potřebujete brýle na čtení i na počítač a nechcete si je stále měnit? Slyšeli jste už o kancelářských brýlích?

Rozdíly v brýlích

V rozdílech mezi brýlemi můžete trochu tápat, proto máme malou nápovědu. Pokud nevidíte na dlouhou vzdálenost, potřebujete brýle na dálku. Brýle na blízko neboli čtecí nosíte, když nevidíte na krátkou vzdálenost. Bifokální brýle spojují obě možnosti a nosí je ti, kteří nevidí na blízko ani na dálku. Je u nich patrný předěl mezi oblastí na dálku a na blízko. Lepší variantou jsou ale multifokální brýle, díky kterým vidíte na blízko, na dálku, i na střední vzdálenost. Brýle do kanceláře neboli office brýle můžete využít na krátkou a střední vzdálenost. Setkat se můžete i s brýlemi na počítač. V tomto případě se ale jedná pouze o brýle s povrchovou úpravou proti modrému záření z počítače, tabletů a podobně, jedná se o vrstvu BlueControl.
Pokud si chcete být jisti svou volbou, nechte si změřit zrak našimi zkušenými optometristy.

Kancelářské brýle s povrchovou úpravou

Pro dobré vidění při dlouhé práci na počítači se nejlépe hodí kancelářské brýle, které navíc budou mít právě uvedenou ochrannou povrchovou úpravu proti modrému světlu (např. BlueControl).

Kancelářské brýle jsou vhodné nejen na pohled přímo před sebe, tedy při sledování monitoru, ale také při pohledu dolů, směrem k obrubě. Tento pohyb očí nám umožňuje dobře sledovat dokumenty, psát smsky a podobně.
Naopak když oči zvednete nahoru k hornímu okraji obruby, podle typu kancelářských čoček můžete vidět s maximální ostrostí až do dálky čtyř metrů.

Pokud by vás zajímalo, jestli není na čočkách viditelný přechod, můžeme vás uklidnit, není. Podobají se multifokálním brýlím, ale kancelářské brýle jsou zaměřené čistě na pohodlnou práci očí na blízkou a střední vzdálenost.

Nemusíte se obávat ani toho, že byste si na tyto brýlové čočky nezvykli. Pohledy přes čočky jsou velmi přirozené. A když k tomu přidáte fakt, že stále nemusíte sundávat a nandávat brýle, jedná se o velmi pohodlnou záležitost. Důležitou součástí je také dostatečně široké zorné pole, které nabízí komfortní pohled.

Nezapomínejte ale na to, že kancelářské brýle nejsou určeny koukání do dálky. Když odejdete od počítače, hezky si je uložte do pouzdra, aby na příště zase byly k dispozici.

 

Chcete se o výběru brýlí poradit s odborníkem? Navštivte některou z poboček Dr. Klain.