10 brýlových trendů pro rok 2024: motýlí křídla, výrazné tvary a spousta barev

Přemýšlíte o tom, jak i v tom příštím roce vypadat skvěle a podle posledních trendů? Co přináší móda brýlových obrub a skel pro rok 2024? Bude to o maximalismu. Čtěte dál a zjistěte více.

Možná nosíte oblečení podle poslední módy, ale co brýle? I ony jsou módním doplňkem, podléhají módním trendům a dotvářejí váš celkový vzhled. A na něm stojí za to si dát záležet. 

Nabídka brýlí je nepřeberná. Od sportovně elegantních až po ekologické. Na trendy má vliv nejen vysoká móda (haute couture), ale také společenské změny, a dokonce i technologický pokrok a udržitelnost. 

Trend číslo jedna: kočičí obruby (Cat-eye)

Takzvané cat-eye obruby neboli kočičí budou pro rok 2024 rozhodně jedničkou v trendech. Protaženým tvarem ke spánkům vynikne krása. Elegantní a tak trochu dramatické brýle proslavila herecká ikona Marylin Monroe. Budou ve spoustě barevných kombinací

Barevnost nejlépe vynikne u obrub, které jsou vyrobené z acetátu. U kovových obrub se hodně vyskytuje výrazné zakončení v horní špičaté části a i kombinace s jiným materiálem.“

Hana Talacková z ShopOptic - velkoobchod brýlových obrub

Trend číslo dvě: Motýlí obruby (Butterfly)

Podobné jako cat-eye obruby jsou ty motýlí. Jedná se o nový trend, díky kterému jsou rysy v obličeji širší. Vybírat můžete z kovových, acetátových i grilamidových obrub v široké barevné škále. Nejlépe vyniknou v černé barvě a budou zdobit tvář spousty nadšených majitelek.

Trend číslo tři: Stále populární tenké kovové obruby

Přesně tak by se dal charakterizovat trend tenkých kovových obrub. I v následujícím roce bude stoupat na žebříčku popularity. Skvěle vypadá i v kombinaci s acetátem. Zaujmou v černé, zlaté i stříbrné barvě.

Jednobarevné bývají pánské obruby. Dámy mají možnost sáhnout po barevnějších kombinacích.

Trend číslo čtyři: Funkční a odvážné sluneční brýle

Rok 2024 nás vrací do křiklavých sedmdesátek a znovu přináší fascinaci slunečními brýlemi Shield. Typická pro ně je technologie čoček, kdy je možné pečlivé tvarování a ohýbání jediného listu čočky. Proto jsou obroučky Shield tak ikonické. Mají rozsáhlou plochu čoček. Tím jsou nejen dominantním módním prvkem, ale také lépe chrání.

Obroučky s plochou špičkou zvané flat top se dostaly na vrchol brýlové módy a představují harmonickou rovnováhu mezi retro estetikou a moderní elegancí. 

Trend číslo pět: Geometrické tvary

Proč se držet při zemi a nosit jen obdélníky a čtverce? Co takhle šestiúhelníky a osmiúhelníky? Rok 2024 je výzvou v neobvyklých tvarech obrub. Kromě toho hrají barvami. Nejlépe vypadají v plastu nebo acetátu. Jste rádi středem pozornosti? V těchto brýlích to půjde snadno. Maximalismus představují i nadměrné hranaté obroučky pro výrazný vzhled, doplňují různé tvary obličeje.

Tyto obroučky v sobě spojují živého ducha 70. let s elegantností moderního designu. Zvláště v kombinaci s lehkým, bezstarostným letním oblečením se tyto geometrické zázraky stanou okamžitým poutačem pozornosti a dodají každému vzhledu ostrý nádech.

Denisa Augustinová ze společnosti Sagitta, velkoobchod brýlových obrub

Trend číslo šest: Jemně nápadné barevné přechody v obroučkách

Obrázky s gradienty budou v roce 2024 velmi populární. Moderní a jemně umělecké s fascinujícím přechodem odstínů dodávají šmrnc a živost. S tak trochu odvážnými obrubami krásně propojíte nebo doplníte tóny vašeho oblečení.

Trend číslo sedm: Nenápadné průhledné rámečky jsou stylové

V roce 2024 jsou čiré obroučky v centru pozornosti. Zájem o ně velmi roste. Jsou ideální pro ty, kteří chtějí zdůraznit rysy obličeje nebo make-up bez přehlušení. Pro všechny odstíny pleti a struktury obličeje.

Trend číslo osm: Hi-tech v nejlepší podobě

Stále populárnější jsou obroučky, které podpoří styl i celkový zážitek z nošení. High-tech luxus spojuje pohodlí a eleganci. Typické pro tento trend jsou pokročilé materiály, precizní konstrukce a složité přizpůsobení.

Trend číslo devět: Nová multifokální skla

Ani brýlová skla v roce 2024 nebudou bez novinek. Jednou z nich jsou nová multifokální skla na trhu: Lifestyle 4, která se lépe přizpůsobí vašemu životu. Výhodou multifokálních skel je to, že máte jedny brýle na blízko, střední vzdálenost i dálku.

Technologie 3D binokulárního vidění ve sklech LifeStyle 4 umožňuje pohodlné vidění i těm, kdo mají rozdíl v dioptriích mezi pravým a levým okem. Velmi snadno si na ně navyknete.

Martin Bartoš, Lens Expert ze společnosti Hoya, výrobce japonských brýlových skel

Trend číslo deset: Dětská brýlová skla Miyosmart mají tryskový start

Zmínit je třeba i převratnou novinu z roku 2023 – dětská brýlová skla, která zpomalují rozvoj krátkozrakosti (myopie). Miyosmart mají obrovský úspěch u očních lékařů, optometristů i rodičů dětí, jejichž dětem díky nošení těchto speciální skel přestávají „růst dioptrie”. Aktuálně jsou v nabídce dvě nové varianty skel Miyosmart: samozabarvovací (vhodné do interiéru i na sluníčko) a polarizační (komfortní do venkovního prostředí a proti oslnění).

V optikách Doktor Klain máme nepřeberné množství brýlí různých stylů. Přijďte si vybrat pro vás ty pravé do některé z našich poboček.